Lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Vännäs

Se lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Vännäs. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vännäs som finns hos arbetsgivaren.

Hammarskolan söker Studie- och yrkesvägledare

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan! Beskrivning Hammarskolan är en 7-9 skola belägen mitt i centrala Vännäs med ca 300 elever. Skolan har drygt 50-talet anställda som arbetar gemensamt i team. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Anställningen är ett tidsbegränsat upp... Visa mer
Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Hammarskolan är en 7-9 skola belägen mitt i centrala Vännäs med ca 300 elever.

Skolan har drygt 50-talet anställda som arbetar gemensamt i team. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Anställningen är ett tidsbegränsat uppdrag. Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår bl.a:

*Informera och vägleda elever och vårdnadshavare inför fortsatta studier och arbetsliv.
*Arbete med kommunens uppföljningsansvar för ungdomar.
*Ansvara för kontakter med arbetsgivare, företag och föreningar.
*Arbeta elevhälsoförebyggande genom att bla ingå i skolans elevhälsoteamKvalifikationer
Vi söker dig som vill arbeta i en välkomnande, livfull och nytänkande verksamhet där vi har
höga förväntningar och stor tilltro till våra medarbetare och elever. Vi förväntar oss att du bidrar
till en stimulerande, lärande och positiv arbetsmiljö.

Vi söker dig som:
* har studie- och yrkesvägledarexamen
* har ett stort engagemang och intresse för skolans verksamhet och utveckling
* är engagerad, uthållig, mål- och resultatinriktad, öppen, ärlig och medskapande
* är positiv och har höga förväntningar på elever, medarbetare och dig själv
* är initiativrik, kreativ och flexibel samtidigt som du hävdar styrdokumenten och de lagar och
avtal som styr våra verksamheter.Villkor
Relevant utbildning och erfarenhet för uppdraget som studie- och yrkesvägledare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts i enlighet med erforderliga beslut.

Tidigare arbete inom liknande uppdrag är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid
personlig lämplighet.


Vi går igenom ansökningarna löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Är du
en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi dig för en intervju.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utbildningskoordinator kortutbildade mot studier

Att vara medarbetare i Vännäs kommun innebär att spela en viktig roll och göra skillnad för medborgarna. Det innebär också med stor sannolikhet att du kommer att trivas hos oss, det gör nämligen våra medarbetare! Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Vi vet att olikheter berikar. Bra kommunikationer gör att det är lätt att pendla in eller ut från Vännäs. Besök gärna www.vannas.se för mer informatio... Visa mer
Att vara medarbetare i Vännäs kommun innebär att spela en viktig roll och göra skillnad för medborgarna. Det innebär också med stor sannolikhet att du kommer att trivas hos oss, det gör nämligen våra medarbetare! Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Vi vet att olikheter berikar.

Bra kommunikationer gör att det är lätt att pendla in eller ut från Vännäs. Besök gärna www.vannas.se för mer information om kommunen.

Vännäs kommun tar emot ansökan via extern webbplats. Gå in på Vännäs kommuns hemsida under Lediga jobb för att fylla i ansökan.

Välkommen med Din ansökan!

Vännäs kommun och Arbetsförmedlingen planerar för ett gemensamt arbetsmarknadspolitiskt projekt med syfte att få fler kortutbildade arbetssökande till reguljära studier. Projektet kommer pågå under januari-december 2020. Målgruppen för projektet är arbetssökande som saknar fullständig gymnasieutbildning. En stor del av dessa utgörs av nyanlända. Vännäs kommun och Arbetsförmedlingen har ett etablerat samarbete kring jobbspår för unga och nyanlända. Kommunen har en arbetskonsulent som jobbar med samordning av jobbspåren i nära dialog med bland annat Arbetsförmedlingen, SFI och Vuxenutbildningen.
Vi söker nu en utbildningskoordinator som ytterligare ska förstärka arbetet med jobbspåren. I uppdraget ingår bland annat att:
- Informera och motivera individerna till reguljära studier eller arbetsmarknadsutbildning.
- Samordna praktik i olika former som kombineras med SFI-studier med syfte att öka motivation för studier och förbättra språkkunskaper.
- Hitta individuella lösningar i samverkan med Arbetsförmedlingen, exempelvis extratjänster, studiestartsstöd och utbildningkontrakt.
- Hålla sig ajour kring de olika utbildningar som kan vara aktuella för individerna.
- Nätverksbyggande och kontakter med kommunens arbetsplatser och det lokala näringslivet.
Utbildningskoordinatorn ingår i kommunens avdelning för arbetsmarknad och integration och kommer jobba nära Arbetsförmedling, SFI och Vuxenutbildning.

Kvalifikationer
Du har universitetsutbildning som studie- och yrkesvägledare alternativt annan beteendevetenskaplig utbildning på universitetsnivå.
Erfarenhet av arbete med nyanlända, studie- och yrkesvägledning eller annan form av coaching eller vägledning är meriterande.
Som person har du lätt att skapa kontakter, du är drivande, strukturerad och arbetar självständigt.

Du är van att samverka och att självständigt strukturera och utveckla ditt arbetssätt. Du bygger förtroenden med individen och andra aktörer. Du är lösningsfokuserad och ser varje individs möjligheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt:
Tjänsten är en projektanställning på 12 månader, januari-december 2020. Visa mindre

Vik. Studie- och yrkesvägledare, Hammarskolan Vännäs

Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare på Hammarskolan. Hammarskolan är en 7-9 skola belägen mitt i centrala Vännäs. Skolan har ca 300 elever fördelade i fyra paralleller klasser per årskurs. Skolan har drygt 50-talet anställda som arbetar gemensamt i team. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Anställningen är ett vikariat för föräldraledig personal. I uppdraget ingår bl.a: *Informera och vägleda elever och vårdnadshavare i... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare på Hammarskolan.


Hammarskolan är en 7-9 skola belägen mitt i centrala Vännäs. Skolan har ca 300 elever fördelade i fyra paralleller klasser per årskurs. Skolan har drygt 50-talet anställda som arbetar gemensamt i team. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Anställningen är ett vikariat för föräldraledig personal. I uppdraget ingår bl.a:
*Informera och vägleda elever och vårdnadshavare inför fortsatta studier och arbetsliv.
*Arbete med kommunens uppföljningsansvar för ungdomar.
*Ansvara för kontakter med arbetsgivare, företag och föreningar.
*Arbeta elevhälsoförebyggande genom att bla ingå i skolans elevhälsoteam

Kvalifikationer:
Vi söker dig som vill arbeta i en välkomnande, livfull och nytänkande verksamhet där vi har höga förväntningar och stor tilltro till våra medarbetare och elever. Vi förväntar oss att du bidrar till en stimulerande, lärande och positiv arbetsmiljö.


Vi söker dig som:
* har studie- och yrkesvägledarexamen
* har ett stort engagemang och intresse för skolans verksamhet och utveckling
* är engagerad, uthållig, mål- och resultatinriktad, öppen, ärlig och medskapande
* är positiv och har höga förväntningar på elever, medarbetare och dig själv
* är initiativrik, kreativ och flexibel samtidigt som du hävdar styrdokumenten och de lagar och avtal som styr våra verksamheter
* har en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt, inklusive god datavana
* har ett coachande förhållningssätt och förmåga att möta elever utifrån deras behov
*har vana av att arbeta såväl självständigt som i grupp

Tidigare arbete inom liknande uppdrag är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi går igenom ansökningarna löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi dig för en intervju.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre