Lediga jobb som Organisationsutvecklare i Vännäs

Se lediga jobb som Organisationsutvecklare i Vännäs. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vännäs som finns hos arbetsgivaren.

Handläggare/verksamhetsutvecklare

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan! Beskrivning Som handläggare kommer du att ingå i ledningskansliet och arbeta i huvudsak stödjande för förvaltningen och andra nämnder/verksamheter med olika typer av beslutsunderlag och utredningar. Du kommer också samordna kommunövergrip... Visa mer
Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Som handläggare kommer du att ingå i ledningskansliet och arbeta i huvudsak stödjande för förvaltningen och andra nämnder/verksamheter med olika typer av beslutsunderlag och utredningar.

Du kommer också samordna kommunövergripande och/eller förvaltningsspecifika processer/uppdrag. En del av uppdraget består i att jobba med verksamhetsutveckling, det kan exempelvis handla om att leda utvecklingsprocesser med stöd av digitalisering, process- och kvalitetsarbete etc. Hos oss blir du viktig för att utveckla kvaliteten och effektiviteten i verksamheten och i de politiska besluten, allt i syfte att ge medborgare, medarbetare och företag en bättre kommun att leva och verka i. 

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du bland annat utreda/handlägga ärenden (exempelvis motioner, medborgarförslag) men också ta fram underlag/utredningar som behövs på förvaltningen eller kommunövergripande. Du kommer också ha olika utvecklingsuppdrag som kan variera i omfattning; detta kan exempelvis vara inom digitalisering, verksamhetsutveckling, verksamhetsplanering och uppföljning och kvalitetsarbete. Du har också vissa egna arbetsområden ex. samordnare för förvaltningens arbetsmiljöarbete, intern kontroll och handläggare för tobak. Vi är en liten förvaltning där uppdragen kan variera över tid och vara både små och stora. 

Du kommer att arbeta nära kommunsekreterare där delar av uppdraget kommer vara gemensamt. Detta gäller exempelvis sekreterarskap vid de politiska sammanträdena och administration inför/efter politiska möten. Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, statsvetenskap eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation, och gärna av att ta fram beslutsunderlag till nämnd/styrelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nämndadministration, diarieföring, registrering. Du bör ha god kunskap om, i första hand, kommunallagen. Du bör ha kompetens inom jämställdhet och andra perspektiv som är viktiga för att underlag ska hålla hög kvalitet. Hållbarhet, barnkonventionen och Agenda 2030 är andra områden som är viktiga för oss. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att delta och/eller delta i förändrings- och utvecklingsarbete. 

Som person är du trygg, strategisk, strukturerad och initiativtagande. Du arbetar mål- och resultatinriktat, är erfaren av att planera, hålla och/eller leda utbildningar/workshops och att samordna utvecklingsarbeten där olika kompetenser deltar. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har förmåga att bygga relationer, motivera och engagera andra. 

Du som söker tjänsten behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i svenska språket, då arbetet innebär att skriva rapporter och kvalitetssäkra olika underlag och dokument.

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid.
Anställning enligt överenskommelse.
För denna tjänst genomförs säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen före anställning. Visa mindre