Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Vännäs

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Vännäs. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vännäs som finns hos arbetsgivaren.

Behandlare till öppenvården med inriktning mot familj, våld och missbruk

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan! Beskrivning I Vännäs kommun har Socialtjänsten ett pågående, förebyggande, och behandlande utvecklingsarbete med målsättningen att barn och familjer, så långt det är möjligt, ska få stöd i sin hemmamiljö och klara sin framtid av egen kraft.... Visa mer
Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!
Beskrivning

I Vännäs kommun har Socialtjänsten ett pågående, förebyggande, och behandlande utvecklingsarbete med målsättningen att barn och familjer, så långt det är möjligt, ska få stöd i sin hemmamiljö och klara sin framtid av egen kraft.

Som ett led i denna utveckling rekryterar vi ytterligare två nya medarbetare vårat behandlingsteam.


Arbetsuppgifter
Som behandlare i teamet arbetar du i huvudsak med biståndsbedömda insatser familjer med barn och ungdomar, men även vuxna i nära samverkan med myndighetsutövande socialsekreterare.
Tillsammans på enheten utvecklar ni arbetet för att verkställa öppenvård i egen regi.

I arbetet som behandlare förväntas du arbeta både i team och enskilt. Detta beroende på uppdragets art.
Arbetet sker i familjens hem, i våra lokaler eller på andra anpassade, och lämpliga, platser.
Du arbetar utifrån uppdrag och har ett nära samarbete med utredande socialsekreterare och övriga kollegor på enheten och eventuella andra aktörer.
Du dokumenterar ditt arbete, skriver genomförandeplaner samt sammanfattar insatsen. 
Du ansvarar för att insatsen utförs samt att den sker inom den tidsram som förutbestämts. 
Du har också dokumentationsskyldighet enligt de krav som gäller.

Du utgår från familjens och den enskildes egna resurser. Att arbeta tillsammans med barnen, ungdomarna, föräldrarna samt övrigt nätverk ser vi som en viktig förutsättning för att kunna möta upp behov av stöd och förändring i individuellt anpassade behandlingsupplägg. 
Kvällsarbete kan förekomma.
Hos oss kommer du att ha stora möjligheter att påverka, och delta, i pågående utvecklingsarbete.   Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och med erfarenhet av att ha arbetat i socialtjänsten och med behandling. Vidareutbildning inom psykosocialt behandlingsarbete såsom systemteori, KBT, och andra förekommande och evidensbaserade arbetsmetoder är meriterande. Erfarenhet av arbete med våldsutsatthet och NPF är önskvärt.

Som person är du kreativ och flexibel med en god förmåga i struktur och planering kring behandlingsarbetet. Det är viktigt att du tror på individers egen kraft. 
Du har en mycket god förmåga till samarbete och är bra på relationsskapande. 
Du ska kunna arbeta självständigt och i team med andra, vara flexibel, engagerad och nyfiken.

Vi söker dig som är driven och gärna vill vara med och utveckla en socialtjänst för framtiden. 
Du måste kunna uttrycka dig enkelt på svenska i både tal och skrift, men vi ser flerspråkighet som en tillgång. Du måste också ha kunskap och kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och di möjlighet, och vilja, att bidra till verksamhetens utveckling genom att våga tänka nytt.   

Då arbetet innebär en del resor i tjänsten krävs B-körkort samt körvana. 
För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. Visa mindre